Fiscaal Informatief stelt u een nieuwe studienamiddag voor, waarbij enkele topfiscalisten samen met u hete fiscale hangijzers ontleden. Compact, no nonsense en praktijkgericht.

Tijdens deze praktijknamiddag hebt u de kans om uw eigen vragen voor te leggen aan de sprekers, zodat u met bruikbaar advies naar kantoor terugkeert. U ontvangt een uitgebreide syllabus op papier, met tegelijk een elektronische link naar alle presentaties.

De volgende deeltakken komen aan bod: personenbelasting, vennootschapsbelasting, btw, vermogensplanning, accountancy en successie- en registratierechten.

Deze studienamiddag vindt plaats op niet-filegevoelige uren, zodat u geen onnodige tijd verliest in het verkeer. ’s Avonds is uiteraard een broodjeslunch voorzien, zodat u volop kunt netwerken met docenten en collega’s van andere kantoren.

Na deelname ontvangt u een attest voor 6 uren permante vorming IAB, BIBF en IBR.

Bestemd voor

Deze studienamiddag is geschikt voor elke interne of externe cijferberoeper die zijn of haar kennis over fiscaliteit wil aanscherpen. Enige voorkennis in fiscaliteit is een pluspunt bij deelname.

Programma

 • 14u00 – 14u15: Inleiding
 • 14u15 – 15u15: Thema vennootschapsbelasting (Carl Van Biervliet, Vennoot, Vandelanotte)
 • 15u15 – 16u15: Thema btw (Sven Reynders, Partner, Moore Stephens en Evi Van Dijck, Director, Moore Stephens)
 • 16u15 - 16u30: Koffiepauze
 • 16u30 – 17u30: Thema personenbelasting (Maurice De Mey, Professor, Fiscale Hogeschool)
 • 17u30 – 18u30: Thema vennootschapsbelasting (Yves Verdingh, Head of Tax, BNP Paribas Fortis)
 • 18u30 – 19u15: Broodjespauze
 • 19u15 – 20u15: Thema boekhouding/jaarrekening (Jan Verhoeye, Voorzitter, CBN)
 • 20u15 – 20u30: Vragenronde + einde

Docent(en)

cr-00002071

Jan Verhoeye

Jan Verhoeye is accountant en vennoot bij De Deyne, Verhoeye Accountants en Belastingconsulenten. Daarnaast doceert hij aan de Hogeschool Gent en is hij gastprofessor aan de Universiteit Gent. U kent hem ook als voorzitter van de Commissie voor Boekhoudkundige Normen en als fiscaal redacteur van 'De Tijd'. Hij maakt eveneens deel uit van de Supervisory Board van de EFRAG (European Financial Reporting Advosiry Group).

Sven Reynders

Sven Reynders is erkend belastingconsulent bij het IAB. Hij behaalde zijn diploma Rechten aan de Universiteit Antwerpen (UIA) en een postgraduaat in Corporate Finance aan de Leuven School of Business and Economics. Sven is auteur van heel wat artikels en monografieën over btw en levert diverse bijdragen aan de online fiscale databank www.monKEY.be.

Maurice De Mey

Maurice De Mey is belastingconsulent. Tot 2015 was hij Tax Director HR bij BNP Paribas Fortis. Hij studeerde af aan de Fiscale Hogeschool en groeide uit tot een referentie in de personenbelasting, een vak dat hij doceert aan de Fiscale Hogeschool. Daarnaast is hij auteur van o.a. de ‘Aangiftegids Personenbelasting' (Wolters Kluwer), adviseur voor de PB-software van Wolters Kluwer en een veelgevraagd spreker voor fiscale seminaries.

cr-00004439

Yves Verdingh

Yves Verdingh is Head of Tax bij BNP Paribas Fortis. Hij is professor aan de Fiscale Hogeschool en lid van verschillende redactiecomités zoals 'Fiscale Actualiteit', 'Vennootschap en Belastingen' en 'Algemeen Fiscaal tijdschrift'. Yves is auteur van de 'Aangiftegids Vennootschapsbelasting' (Wolters Kluwer).

Evy Van Dijck

Evy Van Dijck, director, Moore Stephens Finance & Tax BV

Carl Van Biervliet

Carl Van Biervliet is vennoot-belastingconsulent bij het accountantskantoor Vandelanotte. Hij is regelmatig spreker voor diverse seminaries over uiteenlopende fiscale en boekhoudkundige thema's. Carl is ook auteur en redactielid bij Wolters Kluwer, o.a. voor de nieuwsbrieven ‘Professioneel vermogensadvies' en de boeken ‘Dé Gids voor vennootschappen' en “Uw vennootschap en de fiscus'. Hij is ook permanent lid van de Leading Edge Alliance (L.E.A.), met name binnen Tax.

Praktische informatie

Prijs: 380 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.

Accreditatie:
 • Attest permanente vorming IAB Instituut Accountants en Belastingconsulenten (6 lesuren, in aanvraag)
 • Attest permanente vorming BIBF Beroepsinstituut van erkende Boekhouders en Fiscalisten (6 lesuren, in aanvraag)
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven