Wilt u de verschillen kennen tussen de samenlevingsvormen huwen, wettelijk samenwonen en feitelijk samenwonen? Tijdens deze dagopleiding krijgt u eerst een uitgebreide toelichting bij de kenmerken van de verschillende samenlevingsvormen, om ze daarna met elkaar te vergelijken op burgerlijk, fiscaal en sociaal vlak. Uw docent behandelt de volgende thema’s: erven, huren, kopen, beleggen, lenen, belastingen, levensverzekeringen en sociale zekerheid.

Bestemd voor

Zaakvoerders en medewerkers van verzekerings-, bank-, immobiliën- en boekhoudkantoren die in het kader van adviesverstrekking aan hun cliënten de fiscale, financiële en juridische verschillen tussen huwen, wettelijk samenwonen en feitelijk samenwonen willen kennen.

Docent(en)

cr-00084001

Bart Chiau

Bart Chiau is trainer bij ERGO Insurance, en gespecialiseerd in thema's over verzekeringen en fiscaliteit. Sinds 2007 is Bart gastprofessor aan de UGent waar hij de cursussen 'Levensverzekeringen' en 'Fiscaliteit financiële producten' doceert. Hij is ook auteur van de 'Gids samenlevingsvormen'. Naast docent voor Fiscaal Informatief verzorgt Bart ook seminaries voor Van Belleghem Opleidingen. Hij publiceert regelmatig artikels over verzekeringen en fiscaliteit, zowel voor gedrukte als online media.

Praktische informatie

Prijs: 199 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.

Documentatie:

Als deelnemer ontvangt u een kopie van de slides.

Accreditatie:
  • Attest permanente vorming IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten (7 lesuren)
  • Attest permanente vorming FSMA Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten - bank (4 punten)
  • Attest permanente vorming FSMA Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten - kredietbemiddeling (consumentenkrediet) (1 punten)
  • Attest permanente vorming FSMA Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten - kredietbemiddeling (hypothecair krediet) (1 punten)
  • Attest permanente vorming FSMA Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten - verzekeringen (4 punten)
  • Attest permanente vorming BIBF Beroepsinstituut van erkende Boekhouders en Fiscalisten (7 lesuren)
  • Attest permanente vorming BIV Beroepsinstituut van vastgoedmakelaars (3 lesuren)
  • Attest permanente vorming IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren (7 lesuren)
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven