Tijdens dit seminarie krijgt u een grondige bespreking van de fiscale aspecten van de (hypothecaire) woonkredieten (Vlaamse woonbonus en fiscaliteit kredieten 2e woning, kort: de Waalse chèque habitat en het nieuwe Brusselse abattement dat de woonbonus vervangt), de individuele levensverzekering (inclusief het VAPZ) en het pensioensparen.

Bestemd voor

Al wie beroepshalve betrokken is bij de verkoop, behandeling of adviesverlening inzake hypothecaire woonkredieten, levensverzekeringen en pensioensparen. Voorkennis van de belangrijkste principes van de personenbelasting is wenselijk. Ook aan notarissen en makelaars wordt deze opleiding ten zeerste aanbevolen!

Docent(en)

Lieven Van Belleghem

Lieven Van Belleghem is als docent en auteur van het Handboek Praktische Belastingservice een autoriteit in het vakgebied fiscaliteit. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring in het doceren van fiscale opleidingen, voornamelijk in de bank- en verzekeringssector.

Praktische informatie

Prijs: 260 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.

Documentatie:

Als deelnemer ontvangt u een kopie van de slides en een exemplaar van het handboek 'Praktische Belastingservice 2017'.

Accreditatie:
  • Attest permanente vorming IAB Instituut Accountants en Belastingconsulenten (7 lesuren, in aanvraag)
  • Attest permanente vorming FSMA Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten - bank (2 punten, in aanvraag)
  • Attest permanente vorming FSMA Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten - kredietbemiddeling (consumentenkrediet) (2 punten, in aanvraag)
  • Attest permanente vorming FSMA Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten - kredietbemiddeling (hypothecair krediet) (6 punten, in aanvraag)
  • Attest permanente vorming FSMA Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten - verzekeringen (6 punten, in aanvraag)
  • Attest permanente vorming BIBF Beroepsinstituut van erkende Boekhouders en Fiscalisten (3.5 lesuren, in aanvraag)
  • Attest permanente vorming BIV Beroepsinstituut van vastgoedmakelaars (3 lesuren, in aanvraag)
  • Attest permanente vorming IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren (7 lesuren, in aanvraag)
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Opleiding exclusief boek

Bent u ingeschreven voor de 'Update Fiscaliteit aj. 2017'Of bent u reeds in het bezit van het boek 'Praktische belastingservice 2017'? Dan kan u zich hier inschrijven voor de opleiding 'Grondige fiscale opleiding' zonder de belastinggids.

Inschrijven