Wanneer een onderneming haar bedrijfsleider(s) of werknemers fiscaalvriendelijk wil belonen, dan is de opbouw van een aanvullend pensioen een van de meest voordelige manieren om dit te doen.

Om hierover professioneel te kunnen adviseren (als makelaar, bankmedewerker, boekhouder en/of accountant) is een grondige kennis van de fiscale regels over de groepsverzekering, de IPT-verzekering én het VAPZ absoluut noodzakelijk. Het VAPZ is uiteraard ook het instrument om als zelfstandige-eenmanszaak een aanvullend pensioen op te bouwen.

Hoe kan men als zelfstandige een fiscaal gunstige spaarpot aanleggen? Wat is de reikwijdte van de diverse fiscale instrumenten? Hoe bepaalt recente wetgeving de impact van deze instrumenten?

Na dit seminarie gaat u naar kantoor met praktijktips die u meteen kunt inzetten bij advies aan uw klanten. Dankzij de uitgebreide syllabus en bijhorende toelichting houdt u uw professioneel advies op peil.

Docent(en)

Bart Chiau

Bart Chiau is trainer in successieplanning, fiscaliteit en verzekeringen. Sinds 2007 is Bart gastprofessor aan de UGent waar hij de cursussen 'Levensverzekeringen' en 'Fiscaliteit financiële producten' doceert. Hij is ook auteur van de 'Gids samenlevingsvormen'. Naast docent voor Fiscaal Informatief verzorgt Bart ook seminaries voor Van Belleghem Opleidingen. Hij publiceert regelmatig artikels over verzekeringen en fiscaliteit, zowel voor gedrukte als online media.

Praktische informatie

Prijs: 180 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.

Accreditatie:
  • Attest permanente vorming IAB Instituut Accountants en Belastingconsulenten (3 lesuren, in aanvraag)
  • Attest permanente vorming BIBF Beroepsinstituut van erkende Boekhouders en Fiscalisten (3 lesuren, in aanvraag)
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven