Ter voorbereiding van de examens die stagiair-boekhouders en -accountants moeten afleggen om hun stage succesvol te kunnen beëindigen, organiseert Fiscaal Informatief een voorbereidend seminarie. Deze opleiding is voornamelijk gericht op het eindexamen IAB.

Op basis van mogelijke examenvragen met antwoorden loodst dit seminarie de kandidaat-beroepsbeoefenaar door deze omvangrijke materie. Dit seminarie is de perfecte ruggesteun bij de voorbereiding van het bekwaamheidsexamen. Dankzij de jarenlange ervaring en praktijkkennis van de docenten krijgt u een optimale voorbereiding op het eindexamen stagiairs.

Programma

A. DAG 1

  • Fiscaliteit: Btw, Personenbelasting en Vennootschapsbelasting
  • Multidisciplinair boekhoudkundig onderzoek van de jaarrekening: elke rubriek van de jaarrekening wordt juridisch, boekhoudkundig en fiscaal besproken, met eventuele verwijzing naar de adviezen van de Commissie voor Boekhoudkundige Normen (CBN)

B. DAG 2

  • Deontologie
  • Verslaggeving van ontbinding, vereffening en omzetting van een vennootschap, met bijzondere aandacht voor de meest voorkomende opmerkingen vanwege het IAB
  • Fiscale en vennootschapsrechtelijke aspecten & bijzondere mandaten: de meest voorkomende wettelijke opdrachten van het Wetboek van Vennootschappen komen aan bod, nl.: individuele onderzoeks- en controlebevoegdheid van de vennoten, de omzetting van een vennootschap naar een andere rechtsvorm, de ontbinding en vereffening van vennootschappen

Docent(en)

Guy Poppe

Guy Poppe, advocaat, Poppe G Advocatenkantoor

Jacques Hellin

Jacques Hellin, accountant en belastingconsulent

Praktische informatie

Prijs: 500 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.

Documentatie:

Alle deelnemers ontvangen een gratis exemplaar van het boek "Basiscursus Personenbelasting" (ca. 600 blz.) van Wolters Kluwer.

Accreditatie:
  • Attest permanente vorming IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten (16 lesuren)
  • Attest permanente vorming BIBF Beroepsinstituut van erkende Boekhouders en Fiscalisten (16 lesuren)
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven