De rekening-courant is een boeiend en veelzijdig fiscaal instrument. Maar het gebruik ervan roept soms ook veel vragen op bij accountants en boekhouders:

Deze compacte studienamiddag biedt u een antwoord op de meest gestelde vragen over dit onderwerp. Dankzij de jarenlange praktijkervaring van de spreker krijgt u ook een antwoord op uw eigen vragen over deze materie. De spreker geeft u tips hoe u uw rekening-courant nog beter kunt gebruiken of waar u ze zeker niet voor moet gebruiken.

Programma

  • Is de rekening-courant nu wel of niet een geldlening?
  • Is dit instrument inzetbaar voor fiscale optimalisatie en eerder een fiscale valkuil?
  • Wanneer moet een rekening-courant gedebiteerd worden?
  • Verwerft de zaakvoerder in dat geval een belastbaar inkomen?
  • Ontvangt hij een voordeel van alle aard? En hoe zit het met de bedrijfsvoorheffing?
  • Quid abnormaal of goedgunstig voordeel bij rekening-couranten tussen vennootschappen?
  • Kan een moedervennootschap wel of niet een rekening-courant kwijtschelden aan haar dochtervennootschap in moeilijkheden?

Docent(en)

Carl Van Biervliet

Carl Van Biervliet is vennoot-belastingconsulent bij het accountantskantoor Vandelanotte. Hij is regelmatig spreker voor diverse seminaries over uiteenlopende fiscale en boekhoudkundige thema's. Carl is ook auteur en redactielid bij Wolters Kluwer, o.a. voor de nieuwsbrieven ‘Professioneel vermogensadvies' en de boeken ‘Dé Gids voor vennootschappen' en “Uw vennootschap en de fiscus'. Hij is ook permanent lid van de Leading Edge Alliance (L.E.A.), met name binnen Tax.

Delphine Vanassche

Delphine Vanassche, Vandelanotte Accountancy

Praktische informatie

Prijs: 195 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.

Extra:

Deelname aan het seminarie bedraagt 170 EUR voor Clubleden (excl. 21 % btw).

Accreditatie:
  • Attest permanente vorming IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten (3 lesuren)
  • Attest permanente vorming BIBF Beroepsinstituut van erkende Boekhouders en Fiscalisten (3 lesuren)
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven